ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI

ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI

Aile Birleşimi Sınavı; Almanya’daki eşinin yanında yaşamak isteyen ve bu süreçte Almanya’ya uyum sürecini kolaylaştırmak için, başkonsolosluğun zorunlu tuttuğu sınavdır. Bu sınavla Almancanızın en az A1 seviyesinde olduğunu kanıtlamanız istenmektedir. 

Öğrencilerimizin daha önceden eğitim alıp almadıkları, eğitim düzeyleri ve yaş farklılıkları bu sınava hazırlanma sürecinde kesinlikle bir engel değildir. 

Sınavlar her ay Alman konsolosluğu ve başkonsolosluğuna bağlı olarak Goethe Institut ‘de yapılmaktadır. 

Sınav içeriği 4 bölümden oluşmaktadır. Bunlar sırayla Hören (dinleme), Lesen (okuma) , Schreiben (yazma) ve Sprechen (konuşma) ‘dır.

 

1. Hören (dinleme) bölümü:

Üç bölümden oluşur. Yaklaşık olarak 20 dakikadır. İlk ve üçüncü bölümleri iki kere dinleme hakkınız vardır lakin ikinci bölümü yalnızca bir kez dinleyebilirsiniz.

2. Lesen (Okuma) 

Bu kısım da dinleme gibi üç bölümden oluşuyor ve yaklaşık olarak 25 dakikadır. Verilen metinleri okuyarak doğru veya yanlış işaretlemesi yapmanız isteniliyor. 

3. Schreiben (Yazma)

Bu kısım iki bölümden oluşuyor ve yaklaşık olarak 20 dakikadır. İlk bölümde minik bir parça veriliyor ve bu parçaya göre verilen tablodaki boşlukları doldurmanız isteniliyor. İkinci bölümde ise size bir konu ve ne yazmanız gerektiğini üç madde ile açıklıyorlar ve buna göre bir mektup yazmanızı istiyorlar. 

4. Sprechen (Konuşma)

Bu kısım üç bölümden oluşuyor ve yaklaşık olarak 15 dakikadır. İlk bölümde kendinizi tanıtmanızı istiyorlar. Burada özellikle adınızı, yaşınızı, memleketinizi, oturduğunuz yeri, konuşabildiğiniz dilleri, mesleğinizi ve hobilerinizi iyi bilmeniz gerekiyor. 

İkinci bölümde bir tema üzerinden kelimeler veriliyor. Bir kelime seçiyorsunuz ve seçtiğiniz kelimeyle birlikte belirlenmiş temayı kullanarak karşınızdakine soru soruyorsunuz. Karşınızdaki cevap verdikten sonra bir başka kelime seçiyor ve yine bu belirlenmiş tema ile size bir soru yöneltiyor

Soruyu anlayarak cevap vermeniz gerekiyor.

Üçüncü kısmı ikinci kısımdan ayrılan tek fark ise kelimeleri size vermiyor. Kullanmanız gereken kelimelerin sadece resimleri var. Seçtiğiniz resimdeki kelimeyi kullanarak soru soruyor ve sorulan soruya cevap veriyorsunuz.